Vetovoima-valmennuskokemuksia

Niiden järjestöjen joukossa, jotka ovat vetovoimavalmennuksessa mukana Uudenmaan CP-yhdistys on pienimpiä järjestöjä. Jäsenmäärämme pysyy aika hyvin 550:ssä eikä meille tule niin paljon jäseniä, kuin esimerkiksi Suomen partiolaisille. Vaihtuvuuttakaan ei ole silminnähden niin paljon, että se vaikuttaisi jäsenmäärään. Eroavia jäseniä kyllä on, mutta uusia tulee aina melkein joka kokoukseen hyväksyttäväksi. Uudenmaan CP-yhdistys on siis yhdistys, jonka pääsääntöisenä tehtävänä on tukea ja antaa neuvontaa CP-, mmc- ja hydrokefaliavammaisten  lasten ja aikuisten läheisille sekä näitä diagnostisia vammoja omaaville.

Yhdistyksemme pääsääntöisenä tarkoituksena oli hakiessaan Vetovoima-valmennukseen näyttää, että kaltaisellamme järjestölläkin on paitsi koulutuksellisia niin myös vankkoja tarpeita siihen, että saisi uutta puhtia yhdistyksemme toimintaan. Järjestömme yhtenä päätarkoituksena oli saada valmennettavat järjestöt huomaamaan, että pienemmilläkin järjestöillä on joskus halu näyttää toimintaansa ja antaa siitä kuva muille.

Uudenmaan CP-yhdistyksen hankkeen tarkoituksena on luoda helppokäyttöinen sähköpostiuutiskirje sisällysluettelolla sellaiseen muotoon, että suoraan otsikosta pääsee esillä olevaan juttuun. Tämä on suunnattu koko jäsenistölle. Tämä hanke on kehitetty erityisesti vastaamaan niiden ihmisten tarpeeseen, joilla ei ole Facebook-tiliä. Yhdistyksellä on kyseiset sivut, mutta hankkeen tarkoituksena on nimenomaan luoda uusi kanava jäsenistölle. Uutiskirjeen tarkoituksena on jakaa koko jäsenistölle informaatiota yhdistyksemme toiminnasta sekä kertoa tulevista tapahtumista helposti luettavassa tiivistetyssä muodossa. Sisällysluettelossa mainitusta otsikosta tarkoitus olisi päästä suoraan jostain asiasta kertovaan tekstiin ja tässä tekstissä olisi mainittu vain olennainen asiasta.

Olemme käyneet kaksi palaveria toimistollamme Espoon Tapiolassa sparraajamme Markus Söderlundin kanssa hankkeesta ja sen käynnistämisestä sekä myös siitä, mitä jatkossa on tapahtumassa. Puheenjohtajamme on lähettänyt taholle, jolta saamme tietotaidon uutiskirjeen luomiseen kyselyn ja kun saamme kyselyyn vastauksen, saamme mitä luultavimmin hänet käymään toimistollamme. Toiveemme on siis ainoastaan, että saamme Vetovoima-valmennuksen loppuun sähköisen uutiskirjeen eteenpäin niin, että sitä voidaan ruveta käyttämään Facebookin ohella.

Vetovoimavalmentajalla on ollut merkitystä siihen, että jäsenistön tarpeesta noussut sähköinen uutiskirje-hanke on käynnistetty. Elokuuhun mennessä (valmennuksen loppuun) luulemme olevamme pidemmällä jäsenistön tarpeiden huomioinnissa ja viestintä on varmasti selkeämpää. Ennen valmennuksen loppua hyväksytämme tämän hankkeen tuloksena saadun sähköisen uutiskirjemallin hallituksellamme.

Uudenmaan CP-yhdistys Anu Halonen, Janne Mäkelä ja Sampo Keskikallio

Jätä kommentti